Waarom Kan Je GEWELDIGE SEKS Hebben met IEMAND DIE JE HAAT?

Revive geeft jouw de redenen.

Seks is geweldig! Bij veel mensen is seks een belangrijk onderdeel van hun leven. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen graag seks hebben, is omdat het leuk is. Maar er zijn ook andere redenen! Soms vinden mensen het zelfs leuk om seksueel plezier te ervaren met personen die ze niet aantrekkelijk vinden, of personen die ze niet per se leuk vinden of zelfs verliefd op zijn. Dit wordt door sommigen als “haatseks” beschouwd, en terwijl anderen die behoefte niet voelen om het zodanig te omschrijven, zeggen sommigen mensen dat ze de beste seks hebben met iemand die ze niet leuk vinden, en/of waarvan ze weten dat die persoon totaal niet bij hun past. Wij geven hieronder twee veelvoorkomende redenen waarom dit helemaal geen taboe hoeft te zijn, maar dat het soms ook wel eens kan tegensteken.

Seks is seks. De maatschappij verwacht dat we enkel seks hebben met iemand van wie we houden. Hoewel dit voor sommigen effectief zo is, is het niet iedereen zijn filosofie. Heb je ooit iemand ontmoet waarmee je gewoon seks wou en niets meer? Wat denk je van die ene vriend die elke dag op je zenuwen werkt, maar je hebt nog nooit de kans gegrepen om een seksdate aan te gaan? Seksuele aantrekkingskracht, verlangen, opwinding en curiositeit hebben niets te maken met liefde en meer met de seksuele reactiecyclus van je lichaam. Het is belangrijk om de verschillen te begrijpen, omdat dit ertoe kan leiden dat we onze partners beter kiezen. Veel exclusieve relaties gaan stuk omdat de meesten er met een seksueel verlangen zijn ingestapt, en het uiteindelijk niet aan hun behoeften voldeed.

Ze zeggen vaak; het hoofd en het hart zijn het niet altijd eens met elkaar, wel dit gezegde klopt volledig. Seksueel verlangen en opwinding beginnen in de hersenen – de amygdala (bepaalt de emoties) om precies te zijn. Je hersenen filteren niet automatisch uit of je van die persoon kan houden tot wie je je seksueel aangetrokken voelt. Er kunnen momenten zijn dat je meer geneigd bent om seksueel contact te hebben met iemand die je niet leuk vindt dan op andere momenten. Vrouwen hebben meer zin in seks een week voor hun menstruatiecyclus, of zelfs tijdens hun cyclus. Dit komt door een stijging van oestrogeen. Daarom zou je die vervelende persoon kunnen bellen die je niet zo leuk vindt, gewoon om je lusten te vervullen. Dit is helemaal oké als het consensueel en veilig is.

Er zijn momenten waarop constant seks hebben met personen die je niet leuk vindt een beetje dieper kan zijn dan alleen plezier. Als je merkt dat je je alleen aangetrokken voelt tot mensen die niet beschikbaar zijn, dan kan dat een teken zijn van een emotioneel hechtingsprobleem dat moet worden aangepakt. In dit geval is het, het beste om er met een professionele therapeut over te praten. Als je het leuk vindt om seks te hebben met een persoon die je niet leuk vindt, weet dan dat hoewel het verwarrend kan zijn, het heel gewoon is.

 

*noot van Revive: dit onderzoek was bedoeld voor louter informatief en we promoten geen onveilige seks.



De inhoud beschreven in dit artikel dient louter voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel advies of consultatie, inclusief professioneel medisch advies of medische consultatie; Revive houdt zich niet bezig met het verstrekken of verlenen van medisch advies of medische diensten. De inhoud en meningen die bij het artikel inbegrepen zijn, is de kijk van Revive over dit onderwerp. U begrijpt en stemt ermee in dat Revive niet aansprakelijk kan gesteld worden voor enige claim, verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van of het vertrouwen op enige inhoud of informatie beschreven in het artikel.

Share this post

More to explore

Home & Entertaining

TAYLOR SWIFT – FOLKLORE ERA

Zowel Taylor als Miley Cyrus werden beroemd aan het begin van de jaren 2000. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze vrienden werden. Taylor heeft zelfs een rol in

nl_NL_formalDutch