DAGELIJKSE GEWOONTES Die Leiden Tot Een Meer INDACHTIG LEVEN

Happy, not perfect.

 

Terwijl we niet kunnen ontsnappen aan de dagelijkse stressfactoren, zoals onverwachte files op de baan onderweg naar het werk of met het verkeerde been uit bed stappen (letterlijk!), we kunnen deze kleine tegenslagen monitoren. Het is makkelijk (en normaal) om de negatieve uitkomsten de positieve (hallo, millennial burnout), vergeten we snel om de simpele dingen in het leven te appreciëren.

Zet je zelfzorg hoger op je prioriteitenlijst (als je dat nog niet gedaan hebt), en probeer meer in het moment te leven; door dit te doen zal je lichaam en geest productiever gaan werken. Pauzeer een moment om dankbaar te zijn voor de dingen in je leven. Doe meer dingen die plezier brengen in je leven. Stop and smell the roses (serieus), of laat op z’n minst die telefoon eens los en maak een leuke wandeling in het bos. Deze gewoontes zijn zeker een must, we moedigen je dan ook aan om even tijd voor jezelf te nemen. Dan ben je bij Revive op het juiste adres! Revive gaat je helpen om de zomer meer indachtiger in te zetten. Onze founder, Melissa, geeft 5 kleine tips mee die iedereen kan helpen om je beste leven te leiden.

Revive the pause button and get yourself into a mindful state of mind.

Hara

Hara is een Japans begrip en betekent letterlijk ‘buik’. “Wanneer je overspannen bent of de dagelijkse sleur te overweldigend wordt, is de beste manier om je hoofd helemaal leeg te maken en terug in een ontspannen staat te komen, een hara ademhaling uit te oefenen. Ontspan je schouders, en focus op het inademen vanuit de lagere longen, laat je buik uitzetten terwijl je dit doet. Adem uit, en wanneer al de lucht je lichaam verlaat, span je je buik zoveel mogelijk aan. Trek je navel richting je ruggengraat. Deze vorm van ademhaling is zeer krachtig in het verminderen van stress over heel je lichaam en je kan dit overal doen.

Wandelen

“Een recente studie wijst uit dat de gemiddelde persoon maar 5% van zijn tijd in open lucht spendeert. Waarom ga je na je ochtend koffie niet even een kleine wandeling in je buurt of in het park maken, een moment voor jezelf nemen waarbij je geniet van het uitzicht, je reukzin laat prikkelen en proeft van het leven? Die dagelijkse connectie met de natuur zal je helpen om je meer indachtiger te voelen en, op hetzelfde moment, neem je een extra dosis vitamine D op.”

Eet Zonder Je Telefoon

“Hoeveel van jullie gaan er lunchen en scrollen tegelijkertijd door sociale media? Hierdoor ligt je focus niet op hetgeen dat er op je bord ligt en vergeet je ook de signalen dat je hersenen afgeven dat je voldaan bent. Ongestoord eten en je focussen op de verschillende smaken en texturen van je voeding zal je helpen er meer van te genieten en die heerlijke oase van wat er op je bord ligt te appreciëren.”

Dagboek

“Studies wijzen uit dat je geluk kan toenemen met 10% door dagelijks een dagboek bij te houden. Het is een geweldige manier om zo even stil te staan bij de dingen die je hebt in het leven, dan te denken aan wat je niet hebt, en zo ga je de kleine dingen in het leven meer appreciëren.”

Een Leuke Workout

“Meditatie is een leuke tip om je meer indachtiger te voelen, maar als je dit geprobeerd hebt en het blijkt toch niets voor jou te zijn, geen zorgen. Revive gaat in de toekomst leuke workouts lanceren waarvoor je niet naar de fitness hoeft te gaan. Onze Revivers zullen stap voor stap begeleid worden en terwijl beoefenen om meer ontspannen, gedachtenvrij, en zo “gelukkiger” en minder “gespannen” door het leven te gaan.”

Share this post

More to explore

nacho cheese plate
Recipes

NACHOSCHOTEL Met LAMSVLEES

“Tijd voor een filmavond.” Deze nachoschotel is voor Melissa echt ‘cinema-eten’. Het is de bedoeling dat je hem opeet in de zetel terwijl je naar je lievelingsfilm kijkt. De basis

nl_NL_formalDutch