HOE JE 2024 JOUW JAAR MAAKT (Nog Beter Dan 2023)

two girls having fun

Nieuw hoofdstuk.

Om 2023 af te sluiten met een duidelijk beeld van de doelstellingen en targets die je voor 2024 wilt stellen, heeft onze founder Melissa, haar familie en vrienden gevraagd om enkele eenvoudige strategieën aan te reiken waarmee je het nieuwe jaar met een positieve kijk kunt beginnen. Onze founder heeft voor jullie 10 doelstellingen op een rijtje gezet om zo het nieuwe jaar positief te beginnen.

Zorg voor meer vervulling, liefde en geluk door deze suggesties als leidraad te gebruiken. Het komt allemaal neer op het beheersen van je gedachten, het verleggen van de nadruk, het tot prioriteit maken van beweging en het herhalen van deze stappen. Lees verder om de lijst met doelstellingen te ontdekken:

1. Pas Uw Ochtendschema Aan:

FOCUS IS WAAR ENERGIE STROOMT. Wat wil jij dit jaar nieuw leven inblazen? Betere gezondheid, werk, relaties of huishouden? Er kan van alles gebeuren als u bereid bent uw aandacht op uw doelen te richten en ernaar te streven deze te bereiken.

Activiteit: Kies uw focusgebied voor uw energieverbruik gedurende de eerste tien minuten van de dag. Vermijd instagram.

2. Activeer Je Lichaam:

Doe geen moeite om je in te schrijven bij een sportschool die je na januari misschien niet eens meer gebruikt. Voor een endorfine-kick elke ochtend, zet Melissa’s Beast Mode – afspeellijst op in Spotify en ga aan de slag. Probeer het eens, ook al voel je je in eerste instantie niet lekker; We kunnen je verzekeren dat je het na het luisteren naar een of twee nummers zult voelen. Je zal niet stil kunnen blijven zitten.

Activiteit: Speel de Beast Mode – afspeellijst in Spotify af van Melissa & SHAKE IT OFF!

https://open.spotify.com/user/312pu7ycqykw3srnnosebzwuzmeu?si=7802032194d145c6

3. Manifesteer:

Zonder een duidelijk begrip van wat we willen, kunnen we het niet creëren. Maak een lijst van uw tien manifesterende doelen en hang deze ergens op waar u deze vaak kan zien, zoals op uw keukenkasten of frigo, zodat u gefocust kunt blijven op uw doelstellingen. 

Activiteit: Maak een lijst van tien dingen die je in 2024 wilt verwezenlijken en plak deze op je frigo, keuken-kledingkasten of spiegel.

4. Grenzen:

Maak een lijst van de grenzen die je in 2024 niet laat overschrijden en plak deze op je spiegel. Bewaar je energie voor de dingen en mensen die het echt nodig hebben. Gebruik het verstandig, want het is een beperkte hulpbron.

Activiteit: Stel een lijst samen van dingen die u het komende jaar niet zult tolereren.

5. Morele Principes:

De keuzes die we maken bepalen ons lot, en we kiezen op basis van onze kernwaarden. Maak een lijst van de dingen in het leven die jij het belangrijkst vindt. Liefde? Bijdrage? Succes? Avontuur? Stel deze in als uw screensaver, en de volgende keer dat u voor een beslissing staat, overweeg dan uw waarden om te zien of ze op één lijn liggen. Een leven dat harmonieuzer is en minder stress veroorzaakt, kan worden bereikt door de gewoonte te ontwikkelen om beslissingen te baseren op de vraag of ze al dan niet in overeenstemming zijn met uw waarden.

Activiteit: Maak een screensaver door uw top tien waarden te selecteren en op te slaan.

6. Maak Uw Leven Eenvoudiger:

Laten we de spullen en complexiteiten van het afgelopen jaar niet meenemen naar 2024. Onze mentale energie kan het beste worden gebruikt bij belangrijke beslissingen, dus minimaliseren we de kleine. We raden je aan om met je kleding te beginnen. Bedenk eens hoeveel welvarende individuen je ziet die een opvallend kledingstuk dragen. Blijf binnen de perken en vereenvoudig en reduceer je kledij.

Activiteit: Begin met de voorjaarsschoonmaak… Welke spullen kun jij dit jaar opruimen?

7. Slaapschema:

Maak van slaap een prioriteit, want het is echt belangrijk voor uw overleving. Een goed middel om de slaap op te wekken is een boek te lezen voor het slapen gaan. Januari is daar een goed moment voor om hiermee te starten! Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat voldoende slaap essentieel is voor het behoud van onze mentale, fysieke en langdurige gezondheid. Begin met de gewoonte om iets eerder naar bed te gaan dan normaal. Onze founder gebruikt deze tijd om haar dagboek aan te vullen in plaats van nog te scrollen op haar telefoon.

Activiteit: Stel een ‘ga naar bed’ – waarschuwing in om u te helpen vroeger naar bed te kunnen gaan.

8. Jezelf Waarderen:

Neem deze tijd om uw telefoon tevoorschijn te halen en een dagelijks alarm in te stellen om uzelf eraan te herinneren elke dag een moment te nemen om uzelf te waarderen. Vaak zien we onze waarde niet in, maar dit jaar zal het anders zijn: we zullen het niet over het hoofd zien. Terwijl begin je aan een ongelooflijke reis die alleen maar beter zal worden, jij bent een uniek persoon, een geweldige vriend en ontzettend getalenteerd.

Activiteit: Maak een telefoonnotitie met de titel ‘herinnering aan zelfwaardering’ en zet uw alarm op een bepaald uur om deze notitie elke dag aan te vullen.

9. Een Positieve Mindset Ontwikkelen, Dankbaarheid en Mindfulness:

In onze snelle wereld is een positieve mindset essentieel voor mentale gezondheid. Dankbaarheid en mindfulness zijn hierbij cruciaal. Dankbaarheid helpt ons te focussen op wat we hebben, wat leidt tot meer geluk en tevredenheid. Mindfulness, het bewust zijn van het huidige moment, vermindert stress en verhoogt emotionele regulatie. Samen vormen ze een krachtige tool voor een positievere levenshouding.

Activieit: schrijf iedere avond drie dingen op waarvoor je dankbaar bent of doe dagelijks een korte mindfulness meditatie

10. Iets Nieuws Leren, Ontdek Een Nieuwe Horizon:

Het leren van iets nieuws, zoals een hobby of taal, houdt de geest actief en is verrijkend. Hobby’s bieden een creatieve uitlaatklep en verbeteren cognitieve functies. Een nieuwe taal leren opent deuren naar verschillende culturen en verbetert het geheugen. Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden verhoogt zelfvertrouwen en maakt je competitiever in de arbeidsmarkt. Deze activiteiten bieden niet alleen persoonlijke groei, maar verrijken ook het leven.

Activiteit: gebruik een taal-app om dagelijks Spaans te oefenen

Shop door Revive goedgekeurde producten die je mentale gezondheid bevorderen:

Leuk weetje: Onze founder, Melissa Van Hoogten, geboren en getogen in Antwerpen, begon al aan Revive zonder dit zelf te beseffen. Tijdens haar studies was ze al helemaal in de ban van het schrijven over bepaalde topics. Toch heeft ze eerst een andere weg ingeslagen vooraleer ze besefte dat schrijven toch haar grootste passie was en hier dus ook haar beroep van wou maken. Tijdens haar periode als boekhoudster en kermisexploitant begon ze de druk van het leven en de ‘perfectie’ dat mensen van haar verwachtte haar tol te eisen. Ze voelde zich overweldigd, angstig en opgebrand. Door haar platform te gebruiken die tijdens Corona ontstaan is, en met de hulp van familie en naaste vrienden heeft ze uiteindelijk haar oud leven vaarwel gezegd om eindelijk achter haar eigen geluk te gaan, en is in het najaar van 2022 het idee van Revive geboren. Melissa wou anderen mensen kunnen bereiken om hun te helpen het geluk te vinden, hun mentale en fysieke gezondheid een boost te geven en vooral een levensstijl aan te nemen waar JIJ centraal in staat! 

Share this post

More to explore

nacho cheese plate
Recipes

NACHOSCHOTEL Met LAMSVLEES

“Tijd voor een filmavond.” Deze nachoschotel is voor Melissa echt ‘cinema-eten’. Het is de bedoeling dat je hem opeet in de zetel terwijl je naar je lievelingsfilm kijkt. De basis

nl_NL_formalDutch