"Een lekker zoet tussendoortje."
Deze lekkere en zoete traktatie is perfect voor een heerlijk tussendoortje. Melissa gaat haar recept voor een glutenvrij bananenbrood met chocolade stukjes delen. Serveer het vers als ontbijt of als tussendoortje in de middag (en/of) ’s avonds wanneer je gezellig naar je favoriete serie/film zit te kijken. Hoe dan ook, het zal je huis heerlijk laten ruiken en je verlangen naar suiker op een seizoensgebonden manier bevredigen.
Ontdek hieronder hoe je Melissa’s glutenvrije bananenbrood thuis maakt.
Glutenvrij bananenbrood met chocolade stukjes
TYPE RECEPT: Snack
DIEET INFO: Glutenvrij – zuivelvrij
INGREDIËNTEN: 1 brood
VOORBEREIDING: 5 min. KOOKTIJD: 50-60 min. KLAAR IN: 55-65 min.
Ingrediënten | Bereidingswijze |
---|---|
4 biologische overrijpe bananen | 1. Verwarm de oven voor op 180°. |
1 kop biologische suiker | 2. Meng alle droge ingrediënten in één kom en alle natte ingrediënten in een andere. |
¼ kopje gesmolten biologische avocado-olie | 3. Voeg langzaam de natte ingrediënten toe aan de droge mengkom en meng door elkaar. |
¾ kopje biologisch geblancheerd amandelmeel | 4. Voeg naar keuze chocolade stukjes of nootjes toe. |
½ kop biologisch tapiocameel | 5. Giet het beslag in een cakevorm en bak 50-60 minuten. |
1 theelepel zuiveringszout | |
½ theelepel bakpoeder | |
1 theelepel kaneel | |
¼ theelepel fijnkorrelig zout | |
4 biologische eieren | |
¾ kop chocolade stukjes (je kan deze ook vervangen door noten naar keuze) | |
Toon ons je recreatie (of eigen versie) van dit heerlijk recept en gebruik de hashtag #reviverecipes om kans te maken op een featuring op onze socials.