UITGEBREID Of Een SNEL ONTBIJT?

healthy snacks

Onze founder geeft de tips.

Het kan heel moeilijk lijken om je dag met de juiste voeding te beginnen, maar wat als ik je vertelde dat er een gemakkelijkere manier was? Wat als ik je vertelde dat jij de enige bent die echt weet wat het beste voor je is? Zou je mijn mening geloven? “Ik ga jullie leren om je eigen voedingsdeskundige te zijn en je eigen welzijnscoach”, dit is een statement die jullie voor de rest van jullie leven kunnen meenemen. Ik begeleid je op een reis naar zelfbewustzijn. Ik geloof je als je me vertelt dat iets anders voor jou werkt, ook al volg ik de voedingsfilosofie van elke vier uur eten en binnen een uur na het ontwaken om je lichaam en hersenen te laten samenwerken.

De meerderheid van de vrouwen waarmee ik gesprekken voer over voeding, presteert het beste als ze kleinere, frequentere maaltijden eten. Niet alleen om er beter uit te zien, maar om je lichaam in de vetverbrandingsmodus te zetten, leer ik jullie binnen het uur na het ontwaken
een ontbijt te nemen. Vet verbranden voor energie heeft verschillende voordelen, waaronder verbeterde hormoonondersteuning, gelukkiger humeur, een vermindering van ziekten veroorzaakt door de ophoping van vetcellen, en meer. Als je ervoor open staat, is het intuïtief dat het om meer gaat dan alleen je uiterlijk.

“Dus hoe voel je je?” is de eerste vraag die ik nu aan jullie stel. Het kan tijd zijn om enkele aanpassingen door te voeren als je tekenen van vermoeidheid, humeurigheid, een opgeblazen gevoel of een verzwakt immuunsysteem vertoont. Waarom zou je met iets goeds knoeien als je zegt dat je u goed in uw vel voelt, veel energie hebt en resultaat ziet? Je goed voelen en resultaten behalen gaan niet altijd hand in hand. Daarom kan een grondige reiniging in deze situatie nuttig zijn. Om je eraan te herinneren: de ‘vastentrend’ is eigenlijk niet zo populair. Ontbijt
betekent letterlijk ‘het vasten doorbreken’, dus daarom hecht ik veel belang aan een goed, stevig en gezond ontbijt. Lijkt het voor jou gepaster om het ontbijt uit te stellen, stel ik de vraag of u het woord ‘dieet’ hiermee associeert?

Vul je borden (of kommen, als je meer op mij lijkt) met voldoende voedingsstoffen en de juiste combinatie van macronutriënten, of je het vasten nu nog wat langer uitstelt of niet. Wat is er meer heerlijker en bevredigend dan een ontbijt uit een kom?

VERGEET NOOIT:
1: Kies uw kleuren (fruit)
2: Combineer eiwitten en vetten met uw koolhydraten
3: Consumeer echt voedsel

Hier zijn een paar aanbevelingen voor mijn favoriete macronutriëntencombinaties. Bedenk dat u, door u aan deze drie fundamentele principes te houden, ook aan uw behoeften aan vezels, mineralen en vitamines zult voldoen.

Roerei:

Als ik tijd heb, zijn een roerei met tomaten, uien, paprika en spinazie mijn favoriet ontbijt. Natuurlijk vind ik hem het lekkerst, geserveerd in een kom met avocado en salsa. Ook eet ik er achteraf een appel bij zodat ik zeker weet dat ik voldoende koolhydraten binnenkrijg. Fruit bevat meer vezels en antioxidanten dan eender welk ander voedsel!

Prep de avond ervoor:

Minder tijd, geen probleem! Maak het de avond ervoor al klaar. Combineer ½ kopje haver, ¾ kopje notenmelk en je favoriete kruiden (vanille, nootmuskaat of kaneel) in een kleine opbergpot. Denk aan uw eiwit – en vetbronnen, zoals chiazaden, collageen en notenboter. Kies vervolgens een kleur. Meestal ga ik voor blauwe bessen. Na het roeren en opbergen in de frigo kunt u er de volgende dag van genieten.

Smoothies:

Een heerlijke manier om je vasten te doorbreken is met een lekkere smoothie. Vul ze met kleur – streef er op zijn minst naar twee of drie stukken fruit in te doen – en vergeet nooit die groene tinten (groente). Om de textuur zachter te maken, doen ik er graag halfbevroren bananen, en bevroren kersen bij, hier kan je niet fout mee doen. Om het vet – en eiwitgehalte te verhogen, voeg je wat collageen en zaden naar keuze toe, zoals hennep, vlas of chia.

Afvallen is een constant doel in de westerse cultuur. De belangrijkste boodschap die ik wil overbrengen is dat er niet één juiste manier hiervoor is. Wanneer u een nieuw schema probeert of gezond eet, zijn de belangrijkste bijwerkingen waar u op moet letten hoe u zich voelt. Ga door als je je goed voelt. Zo niet, probeer het dan aan te passen; Het veranderen van je voedingsschema is een goed begin. Geloof in jezelf! Zet jezelf ertoe aan om je intuïtie te volgen en zelf te beslissen wat het beste voor je is!

Leuk weetje: Melissa Van Hoogten is de eigenares van Revive en verdiept zich o.a. in voedingsadvies. Melissa praat met verschillende individuen en voedingsdeskundigen om zo advies over de algehele gezondheid te bevorderen en een breed gamma aan voedingsgerelateerde problemen aan jullie te
kunnen voorleggen. Met een ‘niet-dieet’ – aanpak probeert ze jullie zo te helpen met problemen i.v.m. gewicht, energie, prestaties, diabetes, schildkliergerelateerde aandoeningen, allergieën, eetstoornissen en meer te beheersen.

De inhoud beschreven in dit artikel dient louter voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel advies of consultatie, inclusief professioneel medisch advies of medische consultatie; Revive houdt zich niet bezig met het verstrekken of verlenen van medisch advies of
medische diensten. Revive zet bovenstaande topics beschreven in het artikel in de schijnwerpers, maar is geen verplichting om deze op te volgen. U begrijpt en stemt ermee in dat Revive niet aansprakelijk kan gesteld worden voor enige claim, verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik
van of het vertrouwen op enige inhoud of informatie beschreven in het artikel.

Share this post

More to explore

nacho cheese plate
Recipes

NACHOSCHOTEL Met LAMSVLEES

“Tijd voor een filmavond.” Deze nachoschotel is voor Melissa echt ‘cinema-eten’. Het is de bedoeling dat je hem opeet in de zetel terwijl je naar je lievelingsfilm kijkt. De basis

nl_NL_formalDutch