De GEZONDSTE MANIER Om Een RELATIE Te Beëindigen

couple breaking up

Onze founder deelt haar ervaring.

Een relatie beëindigen met iemand is nooit gemakkelijk. Hoe je het ook bekijkt, het doet pijn om te accepteren dat een kortstondige romance, een langdurige relatie of een langeafstandsrelatie beëindigt wordt. Als u de relatie echter op de juiste manier beëindigt, kunt u actief bijdragen aan uw eigen genezing hiervan. Onze founder geeft haar advies uit eigen ervaring wat de gezondste methode is.

Noot van Revive: Hoewel in deze blog mannelijke voornaamwoorden worden gebruikt, is het advies van toepassing op alle genderidentiteiten en seksuele geaardheden.

De beste manier om een relatie te beëindigen:

“Een open en oprecht gesprek vanuit het hart.

Hoewel het pijn doet om iemand teleur te stellen, als je iemand graag gezien hebt, maar je vindt hem niet meer leuk op dezelfde manier, houd hem dan niet langer aan het lijntje en leg je situatie uit. Maak je toekomstige ex duidelijk dat je geen toekomst met hem ziet; anders willen ze misschien vasthouden aan onrealistische verwachtingen.

Als je je echter ongemakkelijk voelt om met hem te praten vanwege zijn reactie en de relatie giftig is geworden, kun je een beknopte, directe boodschap schrijven die geen ruimte laat voor discussie. Hetzelfde geldt als je erachter kwam dat hij je tijdens de relatie bedrogen heeft of als je hem al meermaals op een leugen betrapte. Je hoeft hem niet meer te beschermen of te sparen voor wat er te wachten staat. Schrijf alles op, laat geen
ruimte voor discussie, en richt je energie – die je zou hebben gebruikt om zijn deskundige hersenspoeling weer te accepteren – op het genezen van jezelf en verder te gaan.”

Omgaan met sociale media na de breuk:

“Je moet hem niet meer volgen op alle sociale mediaplatforms als je pijn hebt van de breuk, zelfs je stalkeraccount (ook bekend als finsta), waarmee je hem, zijn vrienden en zijn familie kunt bespioneren. Je straft je gebroken hart toch al door te geloven dat je moet weten wat hij van plan is en met wie. Zijn doen en laten hebben geen enkele invloed meer op jouw leven. Je besteedt tijd aan je verlangen om alles te weten te komen wat er over hem te weten valt, in plaats van jezelf over de breuk heen te zetten en uiteindelijk ruimte te maken voor de juiste man.

Bovendien geef je jezelf valse hoop en laat je jezelf nodeloos vasthouden als uit je scherpzinnige speurwerk blijkt dat hij nog steeds vrijgezel is. (Die energie zal nutteloos zijn, zelfs als hij zou terugkeren.) Wat is belangrijker? Over de breuk heenkomen? Of het toebrengen van zelfmarteling? Begin minstens toch al evenveel van jezelf te houden zoals je hield van hem.”

Foto’s verwijderen op sociale media:

“Het hangt allemaal af van uw motivatie om de foto’s te verwijderen of te behouden. Verwijder je de foto’s omdat je er helemaal klaar mee bent? Of behoud je de foto’s om aan anderen te tonen dat hij nog steeds jouw bezit is? Ik ben er helemaal voor om het hoofd te bieden in deze situatie en aan te moedigen, ongeacht hoe je uw zelf voelt om de foto’s te verwijderen. Elke beslissing uit boosaardigheid of woede geneest nooit de pijn die eronder zit, ook al voelt dat op dat moment misschien heel goed. Overweeg deze vraag voor jezelf voordat je op de verwijderknop klikt: “Wat ben ik van plan te verwijderen?”

Om jezelf te beschermen tegen pijnlijke herinneringen aan goede tijden, kun je besluiten dat het verwijderen van de foto’s een zelfzorgmaatregel is als het je doel is om jezelf te wijden aan genezing en verder te gaan. Het is tijd om te accepteren wat het is en alles te verwijderen als je het moeilijk vindt om het los te laten, omdat je een hekel hebt aan het idee dat iedereen weet dat jullie relatie definitief gedaan is en dit alles nog reëler laat lijken. Het loslaten van wat niet langer waar is en erop vertrouwen dat andere mensen denken dat jullie nog steeds een koppel zijn, weerhoudt je ervan de realiteit onder ogen te zien en verder te gaan.

Bovendien, als je de foto’s op je sociale media behoudt omdat je hem publiekelijk nog niet wilt opgeven, gedraag je je meer als een geobsedeerd persoon dan als een persoon die van zichzelf houdt en je je enkel bezig houdt met wat HIJ doet en denkt. In deze fase is het beter om alles toch te verwijderen. Wat u ook kiest om te doen, zorg ervoor dat uw beslissingen gebaseerd zijn op wat het beste is voor u en niet wat je wilt laten uitschijnen naar de buitenwereld.”

Je ex blokkeren op sociale media:

“Alles draait om jouw motivatie voor de blokkering. Bent u meer toegewijd aan uw eigen welzijn en toekomst dan aan het terugwinnen van hem? Als dat het geval is, is het blokkeren van hem op sociale media een zeer moedige eerste stap op weg naar een niet – gebroken hart. Blokkeren is niet de oplossing als je het doet omdat je beste vriend/in je dat heeft opgedragen, maar wordt toch sterk aangeraden als je merkt dat je je de hele tijd
zorgen maakt over waar hij is, met wie hij is, en contact houdt met zijn vrienden om zo updates over hem te kunnen verkrijgen.

Over hem heen geraken zal moeilijker gaan als de blokkering gebeurt zonder de juiste mentaliteit. Denk hier eens over na: “Wie wil je na deze breuk worden als vrouw?” Een vrouw die de controle over haar leven terugkrijgt? Een vrouw die, in de plaats haar liefdesverdriet gebruikt haar ambities op de eerste plaats zet om zo je volledige potentieel te bereiken, je beste versie van jezelf te worden? Voordat u op de blokkeer – knop klikt, moet u rekening houden met deze inzichtelijke vragen.”

Leuk weetje: Onze founder Melissa Van Hoogten geeft graag relatieadvies bestaande uit eigen
ervaring, maar ook uit ervaringen rondom haar omgeving waar zij vaak als vertrouwenspersoon wordt
aangesproken relatieproblemen te bespreken.

Share this post

More to explore

nacho cheese plate
Recipes

NACHOSCHOTEL Met LAMSVLEES

“Tijd voor een filmavond.” Deze nachoschotel is voor Melissa echt ‘cinema-eten’. Het is de bedoeling dat je hem opeet in de zetel terwijl je naar je lievelingsfilm kijkt. De basis

nl_NL_formalDutch