BEN JIJ AAN HET MICRO-CHEATEN in Je Relatie?

woman with alcohol

"8 gewoontes die aanduiden van wel."

Je zult niet lichamelijk worden met deze “onschadelijke” verliefdheid. Je bevindt je nog niet in het stadium van een emotionele affaire, omdat je niet eens bericht en emoties naar elkaar uitdrukt.

Noot van Revive: Hoewel in deze blog mannelijke voornaamwoorden worden gebruikt, is het advies van toepassing op alle genderidentiteiten en seksuele geaardheden.

Wat is micro-cheating?

Micro-cheating vindt plaats wanneer u zich op zo’n subtiele manier gedraagt tegenover een persoon buiten uw relatie dat niemand (inclusief de persoon van uw interesse) zich ervan bewust is.

Als uw partner echter een vlieg op de muur in uw hoofd was, zou hij waarschijnlijk niet blij zijn om te horen hoeveel energie u erin investeert en welke geïnspireerde acties u onderneemt vanwege iemand anders, zelfs als u uzelf ervan hebt overtuigd dat ‘het niets is’.

Hier zijn 8 gewoontes die erop wijzen dat jij aan het micro-cheaten bent:

1. Op dagen waarop je weet dat je hem zult zien, steek je meer moeite in je uiterlijk, zoals het dragen van een sexy topje of het verbeteren van je haar en make-up, in de hoop dat hij het zal merken.
2. Als je wel contact hebt met je vlam, verberg je opzettelijk het feit dat je een toegewijde relatie hebt, zodanig om de interesse niet te verliezen.
3. Als hij naar je relatiestatus vraagt, wordt deze gebagatelliseerd alsof het niet serieus lijkt. Je antwoordt meestal met: “Het is nieuw, dus we zullen zien.” of “We hebben allebei zulke hectische schema’s, dus we zien elkaar ook niet veel.”
4. Je zoekt naar mogelijkheden om met hem te communiceren.
5. Je gaat naar plaatsen waarvan je weet dat hij daar ook aanwezig zal zijn.
6. Je checkt zijn sociale media zo vaak dat je partner zich ongemakkelijk zou voelen als hij erachter zou komen.
7. Je plaatst foto’s op sociale media in de hoop dat hij ze zal zien – een like van hem geeft je meteen een euforisch gevoel.
8. Misschien is hij een oude ex uit je verleden, of een goede vriend waarbij je u afvraagt ‘wat als’, of een leuke kennis van vroeger of nu, en haal je
“onschuldig” herinneringen op aan de goede oude tijd, of momenten die je onlangs samen hebt meegemaakt met een flirterige ondertoon, wat
respectloos kan zijn voor je partner.

Natuurlijk, sommige van de bovenstaande gewoontes lijken onschuldig, en als je al een lange tijd een relatie hebt, zal je waarschijnlijk saaie/everyday is the same periodes doormaken waarin het normaal is om nog eens te checken of je nog goed in de markt ligt.

Maar als je uzelf erop betrapt dat je regelmatig aan micro-cheating doet, zou dit wel tot een emotionele of fysieke aangelegenheid kunnen leiden als je meer moeite in je uiterlijk steekt en meer aandacht aan je vlam besteedt dan aan je partner.

Als je aan micro-cheating doet, vraag jezelf dan af: “Waarom?” Krijg je niet genoeg aandacht van je partner? Staat je seksleven op een laag pitje? Begin je u te ergeren aan zijn gewoontes, die in het begin van de relatie er niet toededen?

Als dat het geval is, communiceer dan met elkaar wat er ontbreekt, of wat eventueel zou moeten veranderen en probeer samen daaraan te werken, als je zeker weet dat je bij hem WILT blijven.

Als je je echter realiseert dat je bij hem blijft omdat hij meer een gewoonte, en vertrouwde, veilige thuisbasis is, doe jullie dan allebei een plezier en laat elkaar gaan.

Uit elkaar gaan is moeilijk, vooral als je iemand moet loslaten waar je om geeft. En ja, het kan beangstigend en eenzaam zijn om als alleenstaande vrouw de wereld in te gaan nadat je een relatie hebt beëindigd.

Maar zou je niet liever de verkeerde persoon loslaten en jezelf aanmoedigen om wat dieper in je ziel te kijken en vriendschap te sluiten met je fantastische, onafhankelijke zelf en tegelijkertijd te bepalen wat voor jou het belangrijkste is in een ideale relatie, zodat je deze keer de juiste persoon niet misloopt?

Wie weet, is je micro-crush wel de ware!

Leuk weetje: Onze founder Melissa Van Hoogten geeft graag relatieadvies bestaande uit eigen ervaring, maar ook uit ervaringen rondom haar omgeving waar zij vaak als vertrouwenspersoon wordt aangesproken relatieproblemen te bespreken.

De inhoud beschreven in dit artikel dient louter voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel advies of consultatie, inclusief professioneel medisch advies of medische consultatie; Revive houdt zich niet bezig met het verstrekken of verlenen van medisch advies of
medische diensten. Revive zet bovenstaande topics beschreven in het artikel in de schijnwerpers, maar is geen verplichting om deze op te volgen. U begrijpt en stemt ermee in dat Revive niet aansprakelijk kan gesteld worden voor enige claim, verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van of het vertrouwen op enige inhoud of informatie beschreven in het artikel.

Share this post

More to explore

nacho cheese plate
Recipes

NACHOSCHOTEL Met LAMSVLEES

“Tijd voor een filmavond.” Deze nachoschotel is voor Melissa echt ‘cinema-eten’. Het is de bedoeling dat je hem opeet in de zetel terwijl je naar je lievelingsfilm kijkt. De basis

nl_NL_formalDutch