Hello Jaccuzi.
Biologische wijnen zijn beter voor je lichaam en het milieu. Halve waarheid: Biologische wijnen bezorgen je geen kater. Geen zorgen, we leggen het je uit. De belangrijkste oorzaak van een door wijn veroorzaakte kater is zwaveldioxide, een conserveermiddel dat verwerkt wordt in wijn om bacteriën te beperken. Volgens verschillende biologische wijnboeren bevat traditionele wijn tot 350 ppm toegevoegde sulfieten, terwijl wijn om als “biologisch” te worden geëtiketteerd, minder dan 10 ppm natuurlijk voorkomende sulfieten moet bevatten. Dus, zou je kunnen stellen dat het drinken van biologische wijn minder leidt tot een kater? We willen dit stellig geloven, zolang je drinkt met mate.
Als u kiest voor een vino gemaakt op een biologische boerderij, vermijdt u in ieder geval niet-natuurlijke toevoegingen, zoals kunstmatige meststoffen en herbiciden. En dat is genoeg om ons te overtuigen.
Geniet van onze topkeuzes voor biologische wijn.
BE:
TR: