HOE JE ZWAARTEKRACHT kan VERSLAAN

Melissa geeft je de oefeningen.

 

Net als ons gezicht beginnen ook delen van ons lichaam in te zakken naarmate we
ouder worden. Vanaf ons dertigste verliest het lichaam spiermassa en tonus,
waardoor de algehele stevigheid afneemt. Huidcelvernieuwing en collageenproductie beginnen rond deze leeftijd ook te vertragen, wat resulteert in minder veerkracht in onze huid.

De drie gebieden die volgens mij het meest worden beïnvloed door de zwaartekracht
naarmate we ouder worden, zijn de billen, armen en borsten. Het is belangrijk om
consistent te blijven en zoveel mogelijk variatie in je trainingen op te nemen om je figuur zo strak mogelijk te houden.

Leer hieronder mijn go-to-moves om je op deze belangrijke plekken te concentreren.

De Billen:

Hier zijn enkele van mijn favoriete kettlebell-oefeningen om je gluteus maximus op te tillen en aan te spannen.

EERSTE OEFENING: SINGLE-LEG KETTLE DEADLIFTS

Hamstrings zijn de spieren die je helpen om het gebied waar je billen de achterkant van je dij ontmoeten te versterken en vorm te geven. Eén van mijn favoriete
hamstringoefeningen zijn deadlifts met één been met een kettlebell. Sta met de voeten op schouderbreedte uit elkaar en houd de kettlebell in één hand. Laat de kettlebell langzaam op de grond zakken terwijl je het andere been achter je optilt.

Oefening: 3 sets van 20
Gewicht kettlebell: 10kg (advies voor starters: ik raad aan om te beginnen met 2 kilo en zo verder naar boven te werken)

TWEEDE OEFENING: SQUAT PULSES

Squat pulses zijn uitstekend geschikt voor het isoleren van de bilspieren. Ga met de voeten in een brede stand staan en houd een kettlebell met beide handen vast. Hurk neer zodat de kettlebell de grond raakt en blijf laag voor kleine minibewegingen.
Zorg ervoor dat je door de hiel duwt en je knieën achter je tenen houdt.

Oefening: 3 sets van 25

DERDE OEFENING: BULGARIAN SPLIT SQUATS

Bulgarian split squats zijn een andere geweldige glute-blaster. Ga in een gespleten hurkzit staan met één been omhoog op een bank. Houd de kettlebell in één hand en laat hem op de grond zakken terwijl je je knieën buigt. Zorg ervoor dat je je knieën
achter je tenen houdt.

Oefening: 3 sets van 20 (per been)

Armen:

De achterkant van de armen (oftewel je triceps) hebben de neiging om los en slap te worden naarmate we ouder worden. Gelukkig zijn er enkele effectieve trainingen die kunnen helpen om dit gebied strak te houden.

EERSTE OEFENING: SKULL CRUSHERS

Skull crushers zijn ideaal om de achterkant van de armen te verstevigen. Pak gewichten en ga liggen, gezicht naar boven, op een bank. Til vervolgens de gewichten boven je hoofd en buig en strek je ellebogen.

Oefening: 3 sets van 15

TWEEDE OEFENING: DIPS

Dips zijn een basisoefening voor de triceps die je letterlijk altijd en overal kunt doen. Ik doe deze oefening graag in het park. Tegenwoordig staan er wel in elk park optrekstangen.

Oefening: 3 sets van 20

DERDE OEFENING: TRICEP KICKBACKS

Buig naar voren met behulp van gewichten en houd uw armen dicht bij uw lichaam. Strek vervolgens de ellebogen uit terwijl je je triceps aanspant.

Oefening: 3 sets van 15

Borsten:

Ten slotte, zoals we allemaal weten, zakken borsten en verliezen ze hun parmantigheid naarmate we ouder worden. Het goede nieuws is dat er verschillende
oefeningen zijn die kunnen helpen de stevigheid en lift te vergroten.

EERSTE OEFENING: PUSH-UPS


Zonder twijfel de meest effectieve oefening voor de borst. Als push-ups te moeilijk zijn, ben ik er helemaal voor om de bewegingen aan te passen door met je knieën te verankeren in plaats van met je tenen. (Aan dit laatste ben ik namelijk ook schuldig).

Oefening: 3 sets van 10-20

TWEEDE OEFENING: CHEST-FLIES

Ga op een bank liggen en breng de gewichten langzaam samen in een “omhelzende” beweging. Deze beweging traint de borstspieren en de voorste deltaspieren.

Oefening: 3 sets van 12-15

De inhoud beschreven in dit artikel dient louter voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel advies of consultatie, inclusief professioneel medisch advies of medische consultatie; Revive houdt zich niet bezig met het verstrekken of verlenen van medisch advies of medische diensten. Onze founder deelt haar favoriete oefeningen mee, maar is geen verplichting om
deze oefeningen uit te voeren. U begrijpt en stemt ermee in dat Revive niet aansprakelijk kan gesteld worden voor enige claim, verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van of het vertrouwen op enige inhoud of informatie beschreven in het artikel.

Share this post

More to explore

nacho cheese plate
Recipes

NACHOSCHOTEL Met LAMSVLEES

“Tijd voor een filmavond.” Deze nachoschotel is voor Melissa echt ‘cinema-eten’. Het is de bedoeling dat je hem opeet in de zetel terwijl je naar je lievelingsfilm kijkt. De basis

nl_NL_formalDutch