Gezond ontbijt.
Pannenkoeken zijn er in alle soorten, maten en smaken, en vandaag serveren we één van Melissa’s favoriete variaties: matcha pannenkoeken. Het is een smakelijk en gezond ontbijt waar het hele gezin zeker van zal genieten. Bestrooi de matcha pannenkoeken met vers fruit voor extra smaak.
Hieronder kan je de volledige lijst met ingrediënten en bereidingswijze terugvinden.
Matcha Pannenkoeken
TYPE RECEPT: Ontbijt
DIEET INFO: Glutenvrij
INGREDIËNTEN: 1 persoon
VOORBEREIDING: 7 min. KOOKTIJD: 5 min. KLAAR IN: 12 min.
INGREDIËNTEN | BEREIDINGSWIJZE |
---|---|
2 bio eieren | Klop de eieren, amandelmelk, hazelnootolie, rietsuiker en vanilla-extract in een grote mengkom door elkaar. |
2/3 kopje amandelmelk | Voeg glutenvrij meel, matchapoeder, bakpoeder en zout toe. |
1/4 kopje hazelnootolie + olijfolie om in de pan te bakken | Verhit de pan op middelhoog vuur en smeer de bodem in met olijfolie. |
1/4 kopje biologische ongeraffineerde rietsuiker | Schep met een lepel het beslag voor minipannenkoekjes (als het beslag te dun is, voeg dan een eetlepel extra meel toe aan de mix). |
1 theelepel vanille-extract | Als er kleine belletjes vormen op de bovenkant van de pannenkoeken, zijn ze klaar om om te draaien. Bak nog ongeveer een minuut (afhankelijk van de grootte van de pannenkoeken) of tot beide kanten goudbruin zijn. |
1 kopje glutenvrij boekweit meel | Serveer met biologisch vers fruit naar keuze en eventueel biologisch ahornsiroop. |
2 eetlepels matchapoeder | |
1 eetlepel bakpoeder | |
1 snuifje zout |