Hoe je MATCHA PANNENKOEKEN Maakt

matcha pannenkoek

Gezond ontbijt.

Pannenkoeken zijn er in alle soorten, maten en smaken, en vandaag serveren we één van Melissa’s favoriete variaties: matcha pannenkoeken. Het is een smakelijk en gezond ontbijt waar het hele gezin zeker van zal genieten. Bestrooi de matcha pannenkoeken met vers fruit voor extra smaak.

Hieronder kan je de volledige lijst met ingrediënten en bereidingswijze terugvinden.

Matcha Pannenkoeken

TYPE RECEPT: Ontbijt

DIEET INFO: Glutenvrij

INGREDIËNTEN: 1 persoon

VOORBEREIDING: 7 min.         KOOKTIJD: 5 min.                KLAAR IN: 12 min.

INGREDIËNTENBEREIDINGSWIJZE
2 bio eierenKlop de eieren, amandelmelk, hazelnootolie, rietsuiker en vanilla-extract in een grote mengkom door elkaar.
2/3 kopje amandelmelkVoeg glutenvrij meel, matchapoeder, bakpoeder en zout toe.
1/4 kopje hazelnootolie + olijfolie om in de pan te bakken Verhit de pan op middelhoog vuur en smeer de bodem in met olijfolie.
1/4 kopje biologische ongeraffineerde rietsuikerSchep met een lepel het beslag voor minipannenkoekjes (als het beslag te dun is, voeg dan een eetlepel extra meel toe aan de mix).
1 theelepel vanille-extractAls er kleine belletjes vormen op de bovenkant van de pannenkoeken, zijn ze klaar om om te draaien. Bak nog ongeveer een minuut (afhankelijk van de grootte van de pannenkoeken) of tot beide kanten goudbruin zijn.
1 kopje glutenvrij boekweit meelServeer met biologisch vers fruit naar keuze en eventueel biologisch ahornsiroop.
2 eetlepels matchapoeder
1 eetlepel bakpoeder
1 snuifje zout

Share this post

More to explore

Share this post

More to explore

nacho cheese plate
Recipes

NACHOSCHOTEL Met LAMSVLEES

“Tijd voor een filmavond.” Deze nachoschotel is voor Melissa echt ‘cinema-eten’. Het is de bedoeling dat je hem opeet in de zetel terwijl je naar je lievelingsfilm kijkt. De basis

nl_NL_formalDutch