Zorgt MEER SEKS er Echt Voor dat je er JONGER UITZIET?

couple hugging in the rain

Melissa geeft je de details

Tegenwoordig lijkt het erop dat er overal waar we kijken een nieuw schoonheidsproduct of een nieuwe trend op de markt komt. We proberen allemaal ‘The Fountain Of Youth’ te vinden en een evenwichtig leven te leiden. Dit omvat ook het hebben van een gezond seksleven.

Ja, Revivers, het is zoals ze zeggen, seks is gezond. Seks helpt ook om je er jonger te laten uitzien, acne te voorkomen, stress en angst te verminderen en het zelfvertrouwen te vergroten. Bovendien heeft seks mentale, fysieke en emotionele voordelen.

Seks als Sleutel tot Jeugdige Uitstraling

Naar mijn mening zal er een dag komen dat we niet elke nieuwe gezichtscrème of elk supplement om het verouderingsproces te vertragen te zullen hoeven kopen – we kunnen gewoon seks hebben om er jong
uit te zien.

Hoeveel Seks is Nodig?

Dus hoeveel keer hebben we seks nodig om deze resultaten te bereiken, vraag je? Dr. David Weeks, een Britse adviseur en klinisch psycholoog, ontdekte in één van zijn onderzoeken dat koppels die drie keer per week seks hadden er tot wel 10 jaar jonger uitzagen dan hun chronologische leeftijd.

Dat kan gedeeltelijk zijn omdat het hebben van seks een “feel good” – hormoon vrijgeeft, serotonine genaamd. Seks kan ons immuunsysteem stimuleren en de bloedcirculatie verbeteren, waardoor we die zogenaamde ‘nagloeiing’ krijgen.

Lichamelijk Actief en Sterk door Seks

Dr. Weeks wijst er ook op dat koppels die frequente seks hebben ook in vorm willen blijven en hun best willen doen om er goed uit te zien voor hun partners. Je lichamelijk goed voelen kan ook een positief effect hebben op het zelfvertrouwen.

Twee keer per week seks hebben betekent dat je enigszins lichamelijk actief bent. Seks vereist dat je je spieren gebruikt, verhoogt de hartslag en maakt menselijke groeihormonen vrij bij vrouwen, wat kan helpen de spiermassa te vergroten. De fysieke aspecten van seks helpt je dus om er jonger en sterker uit te zien (en te voelen).

Balans in Hormoonspiegels en Huidverzorging

Seks kan je hormoonspiegels in balans brengen, waardoor je huid vrij blijft van acne. Twee keer per week seks hebben zorgt ervoor dat de niveaus van een antilichaam, genaamd immunoglobine verhoogt, wat een positieve invloed heeft op je immuunsysteem.

Bovendien kan seks helpen bij het bestrijden van ontstekingen en infecties veroorzaakt door acne-bacteriën die zich nestelen in verstopte poriën. Dus in wezen kan je een intieme relatie versterken en een gezond ogende huid bevorderen – alles in één klap.

Stressvermindering door Seks

Dr. Weeks gelooft ook dat meerdere keren seks hebben je stress gehalte verlaagt en ervoor zorgt dat mensen er jonger gaan uitzien. Stress is een belangrijke oorzaak van vroegtijdige veroudering.

Zelfzorg en Seks als Hulpmiddel

De meeste mensen zijn overdreven gestrest door hun werk, gezinsleven, ongezonde relaties en slechte gewoonten. De controle over ons leven nemen, hulpmiddelen voor zelfzorg en vooral jezelf op de eerste plaats zetten kan al veel betekenen voor een gezonde levensstijl.

Een niet-toxische relatie hebben en deelnemen aan een actief seksleven is één van die hulpmiddelen. Seks maakt die feel-good chemicaliën in de hersenen vrij, zoals oxytocine en dopamine, waarvan bekend is dat ze stress verminderen.

Biologische Basis van Seksueel Welzijn

Verschillende seksuologen en professoren stellen dat er biochemische grondgedachten zijn voor het ervaren van een verbeterde stemming als een seksvoordeel, van neurotransmitters en stemmingsverbeteraars die kunnen vrijkomen tijdens gezonde seks. Wetende dat een actief seksleven een middel kan zijn voor een jeugdige uitstraling en een evenwichtig leven, maakt het des te leuker.

Volgende maand bespreken we hoe u kunt communiceren om de gewenste relatie te krijgen.

*noot van Revive: dit onderzoek was bedoeld voor koppels en we promoten geen onveilige seks.

De inhoud beschreven in dit artikel dient louter voor informatieve doeleinden en is geen vervanging
voor professioneel advies of consultatie, inclusief professioneel medisch advies of medische
consultatie; Revive houdt zich niet bezig met het verstrekken of verlenen van medisch advies of
medische diensten. De inhoud en meningen die bij het artikel inbegrepen zijn, is de kijk van Revive
over dit onderwerp. U begrijpt en stemt ermee in dat Revive niet aansprakelijk kan gesteld worden
voor enige claim, verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van of het vertrouwen op enige
inhoud of informatie beschreven in het artikel.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze wekelijkse content, schrijf je dan snel in voor onze Revive Nieuwsbrief.

Share this post

More to explore

nacho cheese plate
Recipes

NACHOSCHOTEL Met LAMSVLEES

“Tijd voor een filmavond.” Deze nachoschotel is voor Melissa echt ‘cinema-eten’. Het is de bedoeling dat je hem opeet in de zetel terwijl je naar je lievelingsfilm kijkt. De basis

nl_NL_formalDutch